vineri, 13 august 2010

Recunoaste produsele

CUM RECUNOASTEM DACA UN PRODUS ESTE MODIFICAT GENETIC

Nu este deloc greu sa inveti sa le recunosti, insa problema e ca si in cazul E-urilor: sunt trecute niste cifre pe ambalaj, iar daca nu esti bine informat in ceea ce priveste continutul lor, risti sa cumperi alimente imbibate de chimicale.

Asadar, intregul secret consta in citirea etichetei, adica acel autocolant lipit direct pe coaja legumei/fructului sau, dupa caz, pe punga in care sunt ambulate acestea (de ex. la portocale).

Orice eticheta are intre 4-5 cifre.
- Daca produsul are 4 cifre (de ex. 4021)
         - inseamna ca a fost crescut intr-un mediu normal, insa Nu BIO.
         - produsul insa NU a fost modificat genetic.

- Daca produsul are 5cifre, iar prima cifra incepe cu 9 (de ex. 96584),
         - inseamna ca este BIO

- Daca produsul are 5 cifre, iar prima cifra este 8 (de ex. 86584),
         - inseamna ca acesta A FOST MODIFICAT GENETIC!

Asadar tineti minte aceste amanunte atunci cand cumparati fructe sau legume din hypermarket.

luni, 9 august 2010

Respiratia

RESPIRATIA, SURSA PRIMORDIALA DE VIATA

Tineretea fara batranete nu e o simpla metafora. Daca sorocul vietii ne e scris in destin, calitatea ei se afla in puterile noastre. Firul vietii consta de fapt intr-un numar de respiratii pe care-l primim la nastere, prin destin. In functie de cum respiram, mai lent sau mai rapid traim mai mult sau mai putin.
Oboseala, depresia, nervii, apatia, neputinta comunicarii – toate sunt semne clare ca energia se afla in deficit. Plinul de energie de care avem nevoie ca sa functionam, precum un motor de masina de cursa lunga, se face prin cateva mijloace la indemana: alimentatie sanatoasa (energetica, e mai ales aceea bazata pe legume si fructe), miscare fizica minima (plimbarea de seara), relaxare (comanda vietii noastre organice se afla in creier si el trebuie sistematic deconectat), respiratie (conexiunea directa la oxigen).

Oamenii respira foarte diferit. “Spune-mi cum respiri, ca sa-ti spun cat esti de sanatos”, este un adevar pe care stiinta indiana despre viata l-a descoperit de mult. Unii oameni respira umflandu-si si resorbandu-si cavitatea toracica asemenea burdufului unui acordeon. Altii respira atat de discret, incat ai spune ca nu au plamani. Modul in care respiram depinde de foarte multi factori: sex, greutate, natura activitatii noastre, calitatea aerului pe care il inhalam, prezenta stresului etc.

RESPIRATIA COMPLETA
Mult mai atenti decat occidentalii la tainele trupului omenesc, indienii, chinezii si japonezii au stabilit cu milenii in urma ca respiratia este functia cea mai importanta a vietii, fiind de aceea si poarta de acces catre sine, catre eul interior, catre functiile subconstientului.
Respiratia trebuie sa fie optima, mereu completa, profunda, sa ne alimenteze trupul cu cat mai mult oxigen. Respiratia se afla in centrul practicilor terapeutice orientale. Intre volumul plamanului si capacitatea respiratorie exista o proportie “divina”, de la care daca ne abatem, sanatatea intra in alerta. Este foarte important de precizat ca odata cu aerul intra in organism si prana (energia fundamentala a vietii). Aceasta trebuie constientizata si urmarite efectele. Cu cat inspiratia este mai ampla si aerul sta mai mult timp in plamani in retentie pe plin, cu atat beneficiem de mai multa energie vitala.

Conditii: o incapere bine aerisita, liniste, temperatura normala (nici prea frig, nici prea cald), imbracaminte usoara astfel ca abdomenul sa nu fie strans.
Pozitia: in picioare, sezand sau culcat. La inceput trebuie sa practicam exercitiul de respiratie culcat, pana ne obisnuim cu executarea lui corecta. In toate cazurile, coloana vertebrala trebuie sa fie dreapta, pentru a permite fluxului de aer sa patrunda liber in interior.
Mintea: Reusita exercitiului depinde de gradul de concentrare al mintii pe fluxul de aer care intra, stagneaza si iese din piept. Acest lucru este esential.
Fazele trebuie executate incet, pana ce simtim o senzatie de confort, de stare de bine, fara sa fortam. Pe masura ce repetam exercitiul, mintea se va concentra fara nici un efort pe inspiratie, retentie si expiratie.

Respiratia corecta si completa cuprinde patru timpi:
1. Inspiratia pe nas – abdominal, toracic, clavicular, profund, lent fara sa fortam
2. Retentie pe plin, fara sa fortam
3. Expiratie pe gura – abdominal, toracic, clavicular, lent fara sa fortam, fara sunet, eliberand intregul continut al plamanilor. Expiratia sa fie facuta intr-un timp mai lung decat inspiratia.
4. Retentie pe vid, fara sa fortam.

Procedeul:
Incepem prin a expira usor, pe gura, fara sa fortam, golind complet plamanii de aer, pana ce muschii din partea inferioara a abdomenului se contracta. Ne oprim respiratia cateva clipe, concentrandu-ne pe pauza (retentia pe vid). Apoi incepem sa inspiram incet, pe ambele nari, constientizand cum abdomenul se umfla treptat, incarcand partea inferioara a plamanilor, apoi toracele se dilata, semn ca si partea mijlocie a plamanilor a primit aer si mai apoi claviculele se ridica, deci si partea superioara a plamanilor a primit aer. In acest mod plamanii sunt incarcati la capacitatea maxima. Tinem aerul in plamani (retentie pe plin) atat cat simtim nevoia, apoi expiram lent pe gura, intreaga cantitate de aer golind total plamanii. Ramanem in retentie pe vid, dupa care urmeaza o noua expiratie. Tot timpul atentia este concentrata pe actul respiratiei.
La inceput, repetam de 5 ori exercitiul, tinzand sa ajungem la 10 exercitii complete. Daca obosim, putem face cateva respiratii de voie (ca cele cu care eram obisnuiti pana acum), apoi reluam tehnica. Practicata consecvent, respiratia completa devine cel mai intim contact cu propriul corp. Treptat aceasta va fi modalitatea noastra de a respira. Omul obisnuit, neantrenat in acest mod are aproximativ 16 respiratii pe minut. In timp, ele se vor diminua, inima va munci mai putin, deci vom trai mai mult.
Avantaje:
- oxigeneaza mai bine plamanii.
- maseaza organele din abdomen.
- restabileste activitatea stomacului si a intestinelor lenese.
- contribuie la scaderea tensiunii arteriale.
- combate palpitatiile.
- sangele se oxigeneaza puternic, creierul se tonifica (intreaga retea nervoasa se activeaza).
- functiile cerebrale si starea fizica isi recapata tonusul.
- toate organele din corp sunt alimentate si energizate.
- se castiga ani de viata prin micsorarea numarului de respiratii.
Exercitiul se poate executa si peste zi, dar numai la 3 ore dupa mese.

Cele trei faze ale respiratiei complete
Pentru o respiratie completa reusita intai trebuie sa ne antrenam sa respiram separat abdominal, toracic, clavicular.
Asezati-va intr-o pozitie extrem de comoda, astfel ca trupul sa va fie complet relaxat (pe un scaun, tinand coloana dreapta, sezand turceste sau culcat pe spate pe un covor). Cautati un loc linistit si bine aerisit, unde sa nu va deranjeze nimeni, cu o temperatura a aerului normala. Pastrati in minte un singur gand: supravegherea exercitiului. Pentru inceput este bine sa tineti mana pe zona de respirat.

Respiratia abdominala
Tineti mana pe abdomen si fara nici o sfortare, goliti plamanii complet de aer, apoi inspirati incet, simtind cum partea de jos a plamanilor se umfla, umfland odata cu ei si abdomenul. Repetati de 3-4 ori.

Respiratia toracala
Acum tineti mana pe torace, expirati, dupa care umpleti cu aer partea mijlociea plamanilor, simtind cum vi se umfla coastele. Expirand, coastele revin la loc.

Respiratia claviculara
Tineti mana in zona claviculelor, concentrati-va asupra plamanilor care, dupa ce expirati aerul, se umplu din nou in partea lor superioara si ridicand umerii. Expirand lent, totul revine la loc.

Respiratia completa
Respiratia completa este efectuarea legata a celor trei etape descrise mai sus. Pentru un inspir reusit si profund intai trebuie sa eliberam plamanii, asadar orice exercitiu de respiratie se incepe cu expiratia. Apoi se inspira lent, pe ambele nari, intai abdominal, apoi toracic si apoi clavicular. Se tine aerul un timp in plamani, apoi expiram pe gura, in aceeasi ordine, abdominal, toracic, clavicular. Expirul va fi mai lung decat inspirul si fara zgomot, aerul iesind usor, gura intredeschisa.
Important: exercitiile de respiratie sunt un mijloc simplu si foarte eficient de lupta cu stresul cotidian. Ele relaxeaza si induc o stare de calm, modificand starea mentala si starea de sanatate. Respiratia completa este o metoda de actiune remarcabila asupra proceselor inconstiente ale organismului, pentru ca dintre toate functiile comandate de catre sistemul nervos autonom, ea este cel mai usor de stapanit prin vointa. Anumiti practicanti indieni sunt capabili sa-si incetineasca deliberat ritmul cardiac si sa-si scada tensiunea arteriala, dar putini sunt oamenii constienti de faptul ca au o putere asa de mare asupra trupului lor. Recent, specialistii stresului au demonstrat ca cea mai simpla metoda de relaxare in viata cotidiana consta in a-ti urmari si reglementa respiratia.

Semnificatia respiratiei complete
Respiratia completa il ajuta pe om sa-si cunoasca modul de pulsatie a propriei sale vieti, energia orgonica (prana) care se descarca si se incarca prin respiratie. Dirijarea atentiei, prin respiratie, asupra vietii organismului nostru ne ajuta sa intram calm si lucid in chiar esenta vietii. (Oprirea respiratiei inseamna moartea. Prezenta ei – viata.) Capacitatea de concentrare asupra acestei functii vitale, care este respiratia, are ca efect inca din primele zile de practica o minunata senzatie de armonie si plenitudine, o egalizare a functiilor fiziologice, un sentiment benefic de calm constient al propriei valori.

ALTE VARIANTE DE RESPIRATIE
Cu ritm si retentie de aer
Tehnica de respiratie este aceeasi: abdomen-torace-clavicule. Noutatea o reprezinta:
a) numararea inspiratiei si expiratiei (4, 5, 6, 7 – in functie de capacitatea pulmonara si exercitiu);
b) retinerea aerului la capatul inspiratiei si al expiratiei (tot numarand 4, 5, 6, 7).
Concret: numarati pana la 5 inspirand, tineti aerul in plamani numarand pana la 5, expirati numarand pana la 5, tineti aerul numarand pana la 5. Durata este de 5-10 minute pe sedinta. Exercitiul se face dimineata si seara, cu stomacul gol. Se recomanda calea progresiva, pornind de la 2-3 minute, mai ales pentru cei suferinzi de boli cardiace si pulmonare.
In mers, cu retentie de aer
Tehnica: faceti 4, (5, 6, 7) pasi inspirand, alti 4 pasi cu suflul intrerupt, apoi 4 pasi expirand, si alti 4 cu suflul intrerupt. Exercitiul se repeta de 5 ori. Exercitiile se executa progresiv.
Cele 10 porunci ale respiratiei - Sfaturi de ieri, bune si azi -

• Aerul e singurul aliment care nu te costa nimic. De ce sa fii zgarcit cu el, de parca l-ai plati cu litrul? Invata sa respiri adanc.
• Inlatura hainele care te impiedica sa respiri. Stai astfel incat cosul pieptului sa nu-ti fie apasat.
• De cate ori te simti obosit, respira adanc, in dreptul ferestrei deschise.
• Poti sta zile intregi fara mancare si apa, dar foarte putine minute fara aer. Adu-ti aminte mereu de asta si nu uita sa respiri profund.
• Aerul inchis se transforma in otrava. Daca vrei sa eviti otravirea, stai cat mai mult cu fereastra deschisa. Inchide-o doar noaptea, cand afara e frig.
• Daca ai fost nevoit sa ramai cateva ceasuri intr-un local plin cu lume, fa dupa aceea cativa pasi afara, in aer liber, pentru a-ti primeni plamanii si a-ti reface tesuturile, prin cateva respiratii adanci.
• Oricat iti este de grea munca de peste zi, nu uita sa faci la capatul ei o plimbare pe jos.
• Daca intrand de afara in casa simti miros de aer inchis, inseamna ca aerisirea nu se face corect.
• Nu uita niciodata ca esti o fiinta care traieste cu aer. Primul si ultimul act din viata omului este o respiratie.
• Daca vrei sa fii sanatos si longeviv, respira corect, complet si constient.



vineri, 6 august 2010

Izvor de viata este Dumnezeu

Dumnezeu este energie, “Iubire Pura”. Ea este cea mai inalta energie a Universului. Ea nu este afectata de ganduri negative. Este constiinta pura a Sinelui Suprem in fiecare dintre voi. Este o forta ce trebuie utilizata pentru propria cresterea si expansiune. Aceasta forta nu este apreciativa (nu judeca pe nimeni), ea intelege ca fiecare suflet are propriile lectii si nivel de invatare. Nu este nici un Tata sau o Mama, gata sa va dojeneasca. Nici nu este Dumnezeul de care multi spun ca trebuie sa te temi. Cand fiinta umana atinge in final energia existentei, (constata ca aceasta) este atat de desavarsita, (incat) nimeni nu a fost niciodata capabil sa o descrie.

Aceasta energie este in VOI. In fiecare dintre voi. Asteapta sa fie declansata, pentru a fi utilizata in binele umanitatii. Oricum, Individualismul, frica, neincrederea, insecuritatea, si toate celelalte emotii negative, cunoscute de majoritatea ca “Diavolul” sau “Satana” vor face tot ce le sta in puterea lor sa va opreasca sa atingeti fericirea uniunii cu energia Sinelui Suprem.

Daca va dovediti a fi o persoana spirituala, daca sunteti pe calea spirituala, nu veti uri nici un suflet, nu veti dispretui nici un suflet, va fi numai dragoste in inima voastra pentru alte suflete, nu conteaza in ce circumstanta vor fi sau prin care vor trece, sau ceea ce pot sa va faca .

Aceasta forta de energie cunoscuta ca Dumnezeu contine toate cunostiintele si intelepciunea. Cand voi fuzionati cu aceasta energie aveti ceea ce Sfantul Pavel a descris in Corinteni in Cartea Crestina (Biblia) ca fiind “darul tuturor cunostintelor”.

Fiecare suflet poate atinge in timpul acestei vieti comuniunea. Fiecare suflet poate simti energia si dragostea acestei forte. Puteti face asta pur si simplu, nemaiavand nici o legatura cu nici un aspect negativ, permitand dizarmoniei din viata vostra sa dispara, nemaicauzand razbunarea sau ura. Practicati dragostea in tot ceea ce faceti.

Cand voi veti putea face asta, veti cunoaste energia stiuta de majoritatea ca fiind Dumnezeu.

(Inteleptul Maitreya).

Biblia Corinteni Dumnezeu Iisus Hristos Pavel suflet energie iubire love God Lord Master Dieu

Boli inventate

Cea mai ridicola boala inventata pana azi: tulburarea alimentaţiei sănătoase!

În nesfârşita încercare de a fabrica "tulburări mintale" din fiecare activitate umană, industria de psihiatrie lanseaza acum cea mai ridicola boala inventata pana azi: tulburarea alimentaţiei sănătoase!
Nu este o gluma: dacă va orientati spre o alimentatie sanatoasa, sunteti "bolnavi mintal" şi, probabil, aveti nevoie de un fel de tratament chimic care implică puternice medicamente psihotrope. Ziarul The Guardian relateaza ca "fixatia pentru o alimentaţie sănătoasă poate fi un semn de tulburare psihică gravă" şi merge pana la a pretinde ca această boală "este numita orthorexia nervosa - care înseamna, din latina, nervozitate generata de obsesia hranirii corecte. "

Dar ei nu pot s-o numeasca doar "tulburare nervoasa a alimentaţiei sănătoase", pentru că nu suna suficient de stiintific. Astfel o traduc în limba latină , pentru ca sună mai inteligent (chiar daca nu este). Pe acelasi sistem au aparut si numele altor boli; medicii le descriu simptomele si apoi le traduc in latina – osteoporosis/ osteoporoza înseamnă "oase cu găuri în ele".

Revenind la aceasta boala fabricata - "orthorexia", The Guardian continua: "Orthorexicii au de obicei reguli rigide în privinta alimentatiei. Refuzul de a se atinge de zahăr, sare, cafeina, alcool, grâu, gluten, drojdie, soia, porumb şi produse lactate alimente este doar începutul unor restricţii din dieta lor. Orice alimente care au venit în contact cu pesticide, erbicide sau care conţin aditivi artificiali, de asemenea, sunt excluse. "

In concluzie, omul care încearcă să evite produse chimice, produse lactate, soia si zahar are probleme de sănătate mintală? Se pare ca da, conform acestor experţi. Dacă aveti grijă sa evitati pesticidele, ierbicidele şi ingrediente modificate genetic, cum ar fi soia şi zahărul, este ceva in neregula!

Dar ati observat ca hranirea cu junk food (hrana nesanatoasa) se presupune a fi "normala"? Dacă mâncaţi alimente prelucrate si pline de chimicale sintetice, asta e un semn bun de sanatate mintala. Bolnavii mintali sunt cei care aleg alimente organice, naturale.

The Guardian merge chiar la extrem spunand ca: "obsesia privind alimentele " bune "şi " rele " poate face ca ortorexicii sa ajunga subnutriţi."

Fiţi atenti cata lipsa de logica este în aceste afirmatii! Cei care consuma alimente "bune" pot ajunge la malnutriţie! Despre alimentele nesănătoase se presupune ca furnizeaza, probabil, toate elementele nutritive de care aveţi nevoie. Nu e de mirare de oameni sunt atât de bolnavi azi: mass-media centrala le spune că, consumul de alimente sănătatoase este o tulburare mentală care va cauza malnutriţia!

Poate vă întrebati de ce ii ataca pe cei ce prefera sa manance sănătos.. Oameni ca Dr. Gabriel Cousens pot să vă spuna de ce: Pentru ca un nivel crescut de conştientizare mintala si spirituala este posibilă numai cu ajutorul unei diete sanatoase, cu alimente naturale.

Hranirea cu alimente nesanatoase te indobitoceste si te face usor de controlat si supus. Literalmente se joaca cu mintea ta, iti sunt amortite simturile cu MSG, aspartam şi extract de drojdie. Oamenii care subzistă pe produse alimentare nesanatoase - junk food - sunt docili şi îşi pierd rapid capacitatea de a gândi pentru ei înşişi. Ei cred tot ceea ce se spune la TV sau ce spun cei în poziţii de aparenta autoritate, nu le pun acţiunile la indoiala si nici nu vad ce se întâmplă cu adevărat în lumea din jurul lor.

În contrast cu acestia, oamenii care mananca alimente sanatoase - cu toate elementele nutritive încă intacte, care întăresc sănătatea - încep să-si trezească mintea şi spiritul. In timp, ei încep să pună în discuţie lumea din jurul lor şi sa fie preocupati de subiecte cum ar fi comunitatea, natura, etica, filosofia şi imaginea de ansamblu a lucrurilor care se intampla in lume. Ei devin "conştienti" şi pot începe sa vada realitatea.

Acesta, desigur, este un pericol imens pentru cei care conduc societatea noastra bazata pe consum deoarece consumul e bazat si alimentat de ignoranţă combinată cu sugestibilitate.

Pentru ca oamenii să cumpere orbeşte alimente, medicamente, asigurări de sănătate şi bunuri de larg consum, e nevoie ca funcţiile superioare ale creierului lor sa fie amortite, blocate. Preparatele nesanatoase, pline de substanţe chimice toxice reusesc sa faca asta cu succes.

De ce credeti ca alimentele procesate rămân in componenta de baza a meselor oferite in scolile publice, spitale şi închisori? Aceste alimente dezactiveaza constiinta şi ii mentine pe oamenii axati pe tot ce se serveste: TV, violenţa, frica, sport, sex şi aşa mai departe.

Dar viaţa ca zombie este, într-un fel, destul de "normala" în societatea de astăzi, deoarece atât de mulţi oameni o traiesc.

Dacă doriţi să fiti creativi si sa urmaţi exemplul experţilor în domeniul sănătăţii, care continua sa inventeze noi boli şi afecţiuni fictive, verificati popularul motor de cautare a bolilor inventate, unde va puteti inventa propria dvs. boala cu un simplu clic de buton! Il veţi găsi la:
http://www.naturaln ews.com/disease- mongering- engine.asp

miercuri, 4 august 2010

7 minuni geologice ale celor 7 continente

Natura ne surprinde

”Va inceta, oare, vreodata, Natura sa ne surprinda cu minunile ei? Probabil ca nu, de vreme ce a avut la dispozitie aproape cinci miliarde de ani pentru a se intrupa in splendori unice si inca nu a sistat procesul. Minunile naturale ale Terrei sunt aproape nenumarate, dar ne vom opri, de aceasta data, asupra cate unei singure maretii geologice a fiecaruia dintre cele sapte continente ale planetei. 

Spectacolul Arcadelor, Utah, SUA, America de Nord

Parcul National Arches se afla in apropierea oraselului Moab, din Utah, in vestul Statelor Unite ale Americii. Locul este recunoscut national si international, mai ales prin regiunea denumita Gradina Diavolului, gratie unui numar impresionant de arcade din piatra si gresie, formate prin eroziune. Unele dintre aceste bolte dispar, prin erodare, pana la surpare, dar mereu unele noi se formeaza pentru a le lua locul.


 
Numarul de arcade cunoscute si vizitate este estimat intre 900 si 2.000, iar cele mai inalte se ridica pana la 88 de metri in aerul uscat al desertului din Utah. Parcul ocupa o suprafata de 309 kilometri patrati, regiunea fiind declarata "monument natural" in 1929 si "parc national" in 1971. Scobite, progresiv si constant, de nisipul purtat de vant si de rarele furtuni desertice, de-a lungul miilor si zecilor de mii de ani, arcadele sunt o marturie, perena si schimbatoare in statornicia ei, a dimensiunii geologice in plina miscare a Terrei.



Desertul de Sare, Bolivia, America de Sud
Atunci cand Neil Armstrong si Buzz Aldrin au devenit primii oameni care paseau pe Luna, la 20 iulie 1969, una dintre primele privelisti pe care ochii lor le-au intalnit privind in urma catre Pamant, a fost pustiul Salar De Uyuni. Pe masura ce Pamantul se rotea, cei doi au fost probabil captivati de un petec intins de culoare alba de-a lungul partii inferioare a Americii de Sud, pe care l-au considerat initial o zona glaciara. Era, de fapt, desertul bolivian Salar De Uyuni, putin cunoscut, dar intins pe o suprafata de aproximativ 8.000 kilometri patrati, acoperita de cactusi, lagune cu apa de ploaie si mai ales de zece miliarde de tone de sare. De atunci, campul de sare a ramas un colt in mare parte uitat, al unuia dintre cele mai izolate si inaccesibile platouri ale lumii; o destinatie a drumetilor ratacitori catre granita chiliana, aflata la mare departare de capitala Boliviei, La Paz.



Este o panorama unica, suprarealista, un camp alb si gol care se intainde nemarginit. In timpul sezonului ploios, o impresionanta iluzie optica are loc, atunci cand apa care se formeaza pe suprafata sarii reflecta exact ca o oglinda cerul. Nimeni nu locuieste in inima acestui desert. In primul rand, nu exista vegetatie, iar sarea otraveste orice picatura de apa de la suprafata sa. De-a lungul platoului nu exista niciun semn de industrie sau dezvoltare, numai spre margini siruri sporadice de colibe maronii, ale caror camarute adapostesc familii indigene sarace, cu pielea arsa de soare, ce traiesc aici de generatii. Totusi, la liziera platoului de sare, guvernul bolivian da cu lentoare forma unei fabrici. Este vorba despre o mina al carei obiectiv consta in extragerea pretiosului lichid de sub crusta de sare. Atunci cand este scos pentru prima oara din sol, lichidul seamana cu noroiul. Insa dupa ce este lasat sub soarele desertului, apa se evapora, lasand in urma o baie de mineral galbui, ce poate fi usor confundat cu uleiul gros de masline: este vorba despre litiu, cel mai usor dintre toate metalele de pe Pamant si puterea ascunsa in spatele noi noastre vieti tehnologizate.



Ochiul Saharei, Mauritania, Africa

Cunoscuta si sub denumirea de Structura Richat, aceasta bizara formatiune circulara, asemenatoare unui glob ocular, din tinuturile vestice ale Saharei, a fost nestiuta la scara larga pana ce astronautii, aflati pe orbita planetei, nu au cercetat in amanunt ceea ce parea sa fie un ochi urias care ii urmarea de pe Pamant. Considerata la inceput craterul unui meteorit, formatiunea cu un diametru de 50 de kilometri ar putea sa nu fie altceva decat un afloriment stancos produs prin eroziune, sau un dom vulcanic, un artefact geologic situat in mijlocul desertului Maur Adrar.


Cele mai noi misiuni spatiale il folosesc ca pe un punct topografic, entuziastii aventurieri cu masini de teren il considera "locul lor de joaca", iar cercetatorii dezbat inca pe marginea originilor sale. Teoria impactului cu un meteorit nu explica aplatizarea podelei "craterului", asadar acceptata la scara larga ramane explicatia eroziunii, care ar fi "decojit" gradual straturile de roca, creand actuala forma asemanatoare cu cea a interiorului unei cepe. In mod total surprinzator, exista chiar si un soi de complex, un hotel in mijlocul Structurii Richat. Nimic luxos, dar adecvat turistilor si calatorilor nepretentiosi care ajung prin pustiul Saharei vestice.



Poarta spre Iad, Namaskaro, Islanda, Europa 

Islanda abunda in miracole geografice imense. Trecatoarea Namaskaro, situata in nordul Lacului Myvatn, cu cea mai fierbinte apa termala a tarii, este una dintre ele. Traversand Muntele Namafjall, la o altitudine de 410 metri, aceasta trecatoare gazduieste un urias crater vulcanic, populat de izvoare de aburi vierbinti, denumite Hverarond sau Hverir. Tot aici se pot admira un numar de furnale cu fum vulcanic, "piscine" de noroi si vulcani noroisi, toate parand a fierbe cu o energie nesecata. Namaskaro si-a castigat notorietatea mai ales datorita izvoarelor de noroi sulfuros, denumite solfatare, si a izvoarelor de abur, denumite furnale.



Desi cu greu se poate gasi un izvor de apa pura, potabila, in acest frumos sit geotermal islandez, frumusetea si coloritul mineralelor sfideaza orice comparatie. Dimensiunea gigantica a craterelor de noroi socheaza, iar parcare, cazare si masa pot fi gasite in cadrul amenajarilor din apropiatul Grytubakki. Un alt amanunt ce impresioneaza la Namaskaro este lipsa totala de vegetatie. Este o trasatura logica a locului, dar impresioneaza. Emisiile constante de fum si sulf au facut solul de aici steril si acid, nepotrivit intretinerii vreunei forme de flora sau fauna. Nu trebuie neglijat potentialul nociv al acestor substante nici asupra oamenilor. Se recomanda chiar protejarea fetei si a nasului cu o masca sau cu o esarfa si atentie sporita la mers. Ironic, daca ne gandim la numele sau "racoros", Islanda este una dintre cele mai active tari din punct de vedere vulcanic. Unul dintre cele mai puternice si intise evenimente vulcanice din istoria modenra, cea de-a 1783-a eruptie a sistemului vulcanic Laki a provocat moartea prin infometare a pana la 25% din populatia Islandei si a condus la pierderea celei mai mari parti din vietatile salbatice ale tarii.



Pestera Reed Flute, Guilin, China, Asia

Are o vechime de peste 180 de milioane de ani si a fost descoperita in urma cu mai bine de 1.000 de ani. Amplasata la cinci kilometri nord-vest de orasul Guilin, Pestera Reed Flute sau Palatul de Arta Naturala este o caverna stralucitoare si viu colorata, marcata in aproape toate itinerariile de calatorie. Pestera si-a primit numele de la stuful crud ce ii creste la intrare, din care oamenii obisnuiau sa confectioneze flaute si fluiere. In interiorul acestei pesteri erodate de apa se dezvaluie lumea spectaculoasa a unei varietati uriase de stalactite, pilastri din calcar si formatiuni stancoase create prin depozitarea sarii din acidul carbonic.



Inundata de lumini colorate artificiale, minunea geologica redeschisa vizitelor publicului din 1962, isi ofera spectacolul fantastic in multe variatiuni pe parcursul celor 240 de metri pe care ii parcurge prin subteran. Vizitarea pesterii dureaza aproximativ o ora. Si, conform obiceiului chinezesc, fiecare formatiune de aici are o legenda sau un nume poetic, cum ar fi Palatul de Cristal, Pagoda Dragonului, Padurea Virgina, Floarea si Muntele de Fructe. Povestea din spatele fiecarei denumiri este mereu una fascinanta. Palatul de Cristal al Regelui Dragon este una dintre cele mai voluminoase incaperi ale pesterii, ce poate suporta pana la 1.000 de persoane si care a fost folosita ca adapost impotriva raidurilor aeriene din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Pe peretii interiori sunt gravate aproximativ 70 de inscriptii despre care se spune ca ar fi povesti de calatorie si poeme ale Dinastiei Tang, care a transformat la vremea sa pestera intr-un loc de pelerinaj. S-a construit, special, in jurul pesterii, un parc cu pavilioane elegante, cu helesteuri si poduri, plante si gradini.



Bijuteriile Diavolului, Australia

In geneza aborigenilor australieni, Sarpele Curcubeu a modelat pamantul si apoi s-a retras intr-un punct din estul regiunii Kimberleys, unde curcubeul se ingemaneaza cu solul, si si-a depus ouale. Acestea s-au fosilizat si au devenit ceea ce nativii denumesc Karlukarlu, iar restul omenirii cunoaste sub denumirea de Bijuteriile Diavolului. Datorita acestei legende, Rezervatia Bijuteriile Diavolului are o semnificatie spirituala si reprezinta un sit sacru pentru bastinasi.


Concret, denumirea desemneaza o colectie de pietre uriase, rotunjite si cu tenta rosiatica, aflate in regiunea Tennant Creek a Teritoriul Nordic australian. Este vorba despre roci din granit, de origine vulcanica, erodate cu timpul in forma si formatiunea in care se afla astazi. Vantul, apa, temperatura si lumina solara, toate conspira la erodare si, ocazional, chiar despica masivele ovoide care stau, individual sau in grupuri de-a lungul uriasei vai.Unele pietre au diametre de pana la sapte metri si toate sunt vechi de aproximativ 1,7 miliarde de ani. Rezervatia Bijuteriilor Diavolului acopera o suprafata de 1828 de hectare.



Turnurile de gheata de pe Muntele Erebus, Antarctica
Sute de turnuri din gheata stau semete pe varfurile de pana la 3810 m altitudine ale Muntelui Erebus, din Antarctica. Vulcanul permanent activ este poate singurul loc al continentului inghetat unde focul si gheata se intalnesc, se amesteca si creeaza ceva unic, care mosteneste din trasaturile ambilor parinti. Turnurile pot fi inalte de pana la 20 de metri si par aproape vii atunci cand pufaie valuri de aburi si fum spre cerul Polului Sud.



O parte din aburul vulcanic ingheata pe partea interioara a furnalelor, inaltandu-le si marindu-le. Daca turnurile de gheata din Antarctica par desprinse din alta lume, ei bine, comparatia este foarte nimerita, deoarece structuri similare exista pe lunile lui Marte, Jupiter, Saturn si Neptun. Desigur, acelea nu au pinguini sau ceva asemenea lor care sa supravietuiasca in timp ce asista la fantasticul spectacol.”
 

Autor: Alexandru Safta

natura, geografie, foto frumoaseminunile lumii, 7 minuni, imagini, cautare imagini, images, paysages, pictures, wallpapers, pictures and images

marți, 3 august 2010

Silueta in miscare - Raspuns

In ce sens se invarte balerina?

Daca o poţi vedea miscandu-se in sensul acelor de ceasornic, iti utilizezi emisfera dreapta a creierului.

Daca vezi figura miscandu-se in sens invers acelor de ceasornic, atunci iti folosesti emisfera stanga a creierului.

Unii pot sesiza ambele sensuri, altii doar intr-un singur sens.

Daca poti vedea ambele sensuri (pe rand), spun expertii ca IQ-ul este peste 160.

Raspuns:
 
Partea stanga a creierului este asociata cu intelectul, si este in relatie cu gandirea convergenta, abstracta, analitica, calculata, liniara, secventiala si obiectiva – se concentreaza pe detalii si ”despica firu-n patru”. Aceasta parte produce ganduri directe, verticale, sensibile, realiste, reci, puternice si dominante. Inginerii sunt faimosi in a utiliza acest tip de gandire…

Functiile partii stangi a creierului

- utilizarea logicii
- orientarea catre detalii
- cautarea de fapte cuvinte si limbaje
- prezent si trecut
- matematica si stiinta
- poate intelege
- cunoastere
- recunoastere
- ordine/perceptia modelelor
- cunoaste numarul obiectelor bazat pe realitate
- strategic
- practic
- sigur

Partea dreapta a creierului este asociata cu intuitia, si este in relatie cu gandirea divergenta, imaginativa, metaforica, neliniara, subiectiva - se concentreaza in ansamblul lucrurilor. Aceasta parte produce ganduri flexibile, diverse, complexe, visuale, diagonale, mistice si supuse. Artistii, muzicantii, inventatorii si intreprinzatorii sunt recunoscuti in a utiliza acest tip de gandire (impreuna, poate, cu unii dintre colegii tai de lucru mai rebeli, dintre care tu poti fi unul…)

Functiile partii drepte a creierului

- foloseste sentimentele
- vedere de ansamblu
- imaginativ
- simboluri si imagini
- prezent si viitor
- filozofie si religie
- poate obtine
- creaza
- apreciaza
- perceptie spatiala
- stie functia obiectelor
- bazat pe fantezie
- prezinta posibilitati
- impetuos la riscuri

Cand o persoana este la munca, in cea mai mare parte a timpului foloseste partea stanga a creierului. Se concentreaza in detalii, in a gasi problema, in a incerca sa obtina informatii si fapte. Logica, spiritul practic si ordinea sunt de baza. In fond nu este chiar rau sa fie asa, din moment ce partea stanga si-a facut treaba, toata "munca grea", este randul partii drepte sa iasa la suprafata si sa creeze o idee total diferita, o posibilitate iesita din comun.

Dar trebuie sa se ţina seama de "timiditatea" partii drepte a creierului. … Trebuie sa fie invitata sa functioneze!

Cum invitam partea dreapta sa functioneze? - facand activitati pe care ea le controleaza:

- Miscare (mergi la plimbare, alearga, sari, danseaza).

- Asculta muzica (sau canta tu eventual la un instrument; in special muzica fara cuvinte sau cantata intr-o limba necunoscuta tie.)
- Activitati artistice: desen, sculptura, pictura.
 - Reprezentari vizuale ale obiectivului tau sau ale ideii.
- Razi din toata inima ("Aha" si "Ha,ha,ha" sunt foarte conectate). Rasul te elibereaza de tirania logicii si a liniaritaţii.
- Schimba infatisarea mediului tau (Schimba aspectul locului de munca, respectand normele.
- Lipeste-ti poze sau postere semnificative. Pune-ti in ordine biblioteca. Misca orice lucru, ca sa reinnoiesti "ordinea" dintotdeauna.
- Vizualizeaza solutia pe care te chinui de atata timp s-o gasesti in mod rational. (Vezi-o cu ochii mintii…)
- Iesi din problema: nu face nimic, reflecteaza, mediteaza.

De ce trebuie activata partea dreapta a creierului?
- Pentru a nu astepta pana iesi de la serviciu, ca sa-ti vina o idee buna.
- Pentru a nu fi limitat doar la rational si liniar.

Adevarul este ca:

Avem nevoie de ambele: partea stanga si partea dreapta

Trucul este: sa stim cum sa ne miscam cu usurinta de la o parte la alta.

iluzii optice balerina  imagini in miscare  imagini animate  foto  poze  imagini  cautare imagini images  animate gif  izvor de viata jocuri, cum sa  de ce jocuri pentru minte web hostingcoaching, filme parchet diabet colesterol izvor de viață

Silueta in miscare

In ce sens se invarte balerina?

a. in sensul acelor de ceasornic
b. in sens invers acelor de ceasornic
c. in ambele sensuri, succesiv





 Astept raspuns

iluzii optice, balerina, imagini in miscare, imagini animate, foto, poze, imagini, cautare imagini, images, animate gif, izvor de viata

luni, 2 august 2010

Stereograme


IMAGINI TRIDIMENSIONALE


  • Stereogramele (stereograms) sunt imagini 3D ascunse in alte imagini bi-dimensionale.
  • Trebuie sa privim prin imaginea incercand sa ne relaxam privirea.
  • Imaginea se formeaza dupa un timp asta si in functie de distanta optima la care trebuie sa priveasca fiecare.
  • Rezultate mai bune se obtin atunci cand apropiem fata de ecran si ne departam foarte usor. Unele imagini chiar merita efortul. Odata deprinsa tehica de privit va fi mai usor.
  • Unele imagini sunt mai usor de descoperit altele mai greu.
  • Metoda se foloseste si in anumite afectiuni oculare.
Tehnica privirii incrucisate
  • Aceasta tehnica implica incrucisarea privirii, astfel incat liniile de vedere ale celor doi ochi se intersecteaza inaintea planului stereogramei.
  • Mai intai plasam degetul intre ochi si stereograma, privind la varful acestuia.
  • Atunci cand se ajunge in pozitia corecta, se va vedea imaginea tridimensionala.
  • Imaginea se formeaza in adancime si este mai mica.
Tehnica privirii paralele
  • Aceasta tehnica implica faptul de a crea doua linii de vedere paralele, una pentru ochiul stang si cealalta pentru ochiul drept, ca si cum am privi un obiect foarte indepartat.
  • Ne focalizam privirea asupra obiectului indepartat si apoi mentinand focalizarea asupra acelui punct, plasam stereograma intre ochii nostri si acel obiect. Imaginea va fi neclara la inceput, dar acest fapt este normal.
  • Mentinem privirea astfel focalizata si incepem sa deplasam incet imaginea inainte si inapoi. Atunci cand stereograma ajunge in pozitia corecta, ochii se vor focaliza singuri si imaginea tridimensionala va aparea in campul vizual uneori mai tarziu, alteori imediat.
  • Imaginea se formeaza in relief si este mai mare.

1 


2


3


4


5


6


7


8


9


10


11


12


Uimitor

Mijlocul Bibliei 


Oare care capitol este cel mai scurt in Biblie?
                                                                               Psalmul 117
Si care capitol este cel mai lung?
                                                                              Psalmul 119
Care capitol este chiar in mijlocul Bibliei?
             Psalmul 118, chiar intre cele doua de mai inainte

Deci: sunt 594 de capitole inainte de Psalmul 118 si 594 de capitole dupa Psalmul 118.

                                      Aduna cele doua numere = 1188.

Ce crezi, care verset este in mijlocul capitolului din mijlocul Bibliei?
                                                                           Psalmul 118:8

Oare acest verset are o semnificatie deosebita pentru noi, in privinta vointei lui Dumnezeu?

OARE CE POATE FI IN MIJLOCUL MESAJULUI BIBLIC AL LUI DUMNEZEU?
                                                                          Psalmul 118:8 (Karoli)

„Mai bine este sa cauti un adapost in Domnul, decat sa te increzi in om."

Nu uita niciodata, ai incredere in Dumnezeu, dar sa stii ca instrumentele lui Dumnezeu sunt oamenii, asa cum esti si tu, in fiecare zi! 



duminică, 1 august 2010

13 Randuri pentru viata

de Gabriel Jose Garcia Marchez

  1. Nu te iubesc pentru ceea ce esti, ci pentru ceea ce sunt atunci cand sunt cu tine.
  2. Nu merita sa plangi pentru nimeni, iar cei care merita nu te vor face sa plangi.
  3. Doar pentru ca cineva nu te iubeste asa cum vrei tu, nu inseamna ca nu te iubeste cu toata fiinta sa.
  4. Un prieten adevarat te prinde de mana si iti atinge inima.
  5. Cea mai stranie forma de a indeparta pe cineva este a sta langa el si a sti ca nu-l vei putea avea niciodata.
  6. Nu inceta niciodata sa zambesti, nici chiar atunci cand esti trist, pentru ca nu se stie cine se poate indragosti de zambetul tau.
  7. Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti intreaga lume.
  8. Nu iti petrece timpul cu cineva care nu e dispus sa si-l petreaca cu tine.
  9. Poate ca Dumnezeu va dori sa cunosti multe persoane nepotrivite inainte de a cunoaste persoana potrivita, pentru ca atunci cand o vei cunoaste in sfarsit, sa stii sa fii recunoscator.
  10. Nu plange pentru ca s-a terminat, zambeste pentru ca s-a petrecut.
  11. Vor exista mereu oameni care te vor rani, asa ca trebuie sa-ti pastrezi increderea si doar sa ai mai multa grija in cine ai incredere si a doua oara.
  12. Cauta sa devii un om mai bun si asigura-te ca stii cine esti tu inainte de a cunoaste pe cineva si a astepta ca acea persoana sa stie cine esti.
  13. Nu te agita atat, lucrurile cele mai bune se petrec atunci cand le astepti mai putin.
”TOT CEEA CE SE PETRECE,
ARE UN ANUMIT SENS”