vineri, 6 august 2010

Boli inventate

Cea mai ridicola boala inventata pana azi: tulburarea alimentaţiei sănătoase!

În nesfârşita încercare de a fabrica "tulburări mintale" din fiecare activitate umană, industria de psihiatrie lanseaza acum cea mai ridicola boala inventata pana azi: tulburarea alimentaţiei sănătoase!
Nu este o gluma: dacă va orientati spre o alimentatie sanatoasa, sunteti "bolnavi mintal" şi, probabil, aveti nevoie de un fel de tratament chimic care implică puternice medicamente psihotrope. Ziarul The Guardian relateaza ca "fixatia pentru o alimentaţie sănătoasă poate fi un semn de tulburare psihică gravă" şi merge pana la a pretinde ca această boală "este numita orthorexia nervosa - care înseamna, din latina, nervozitate generata de obsesia hranirii corecte. "

Dar ei nu pot s-o numeasca doar "tulburare nervoasa a alimentaţiei sănătoase", pentru că nu suna suficient de stiintific. Astfel o traduc în limba latină , pentru ca sună mai inteligent (chiar daca nu este). Pe acelasi sistem au aparut si numele altor boli; medicii le descriu simptomele si apoi le traduc in latina – osteoporosis/ osteoporoza înseamnă "oase cu găuri în ele".

Revenind la aceasta boala fabricata - "orthorexia", The Guardian continua: "Orthorexicii au de obicei reguli rigide în privinta alimentatiei. Refuzul de a se atinge de zahăr, sare, cafeina, alcool, grâu, gluten, drojdie, soia, porumb şi produse lactate alimente este doar începutul unor restricţii din dieta lor. Orice alimente care au venit în contact cu pesticide, erbicide sau care conţin aditivi artificiali, de asemenea, sunt excluse. "

In concluzie, omul care încearcă să evite produse chimice, produse lactate, soia si zahar are probleme de sănătate mintală? Se pare ca da, conform acestor experţi. Dacă aveti grijă sa evitati pesticidele, ierbicidele şi ingrediente modificate genetic, cum ar fi soia şi zahărul, este ceva in neregula!

Dar ati observat ca hranirea cu junk food (hrana nesanatoasa) se presupune a fi "normala"? Dacă mâncaţi alimente prelucrate si pline de chimicale sintetice, asta e un semn bun de sanatate mintala. Bolnavii mintali sunt cei care aleg alimente organice, naturale.

The Guardian merge chiar la extrem spunand ca: "obsesia privind alimentele " bune "şi " rele " poate face ca ortorexicii sa ajunga subnutriţi."

Fiţi atenti cata lipsa de logica este în aceste afirmatii! Cei care consuma alimente "bune" pot ajunge la malnutriţie! Despre alimentele nesănătoase se presupune ca furnizeaza, probabil, toate elementele nutritive de care aveţi nevoie. Nu e de mirare de oameni sunt atât de bolnavi azi: mass-media centrala le spune că, consumul de alimente sănătatoase este o tulburare mentală care va cauza malnutriţia!

Poate vă întrebati de ce ii ataca pe cei ce prefera sa manance sănătos.. Oameni ca Dr. Gabriel Cousens pot să vă spuna de ce: Pentru ca un nivel crescut de conştientizare mintala si spirituala este posibilă numai cu ajutorul unei diete sanatoase, cu alimente naturale.

Hranirea cu alimente nesanatoase te indobitoceste si te face usor de controlat si supus. Literalmente se joaca cu mintea ta, iti sunt amortite simturile cu MSG, aspartam şi extract de drojdie. Oamenii care subzistă pe produse alimentare nesanatoase - junk food - sunt docili şi îşi pierd rapid capacitatea de a gândi pentru ei înşişi. Ei cred tot ceea ce se spune la TV sau ce spun cei în poziţii de aparenta autoritate, nu le pun acţiunile la indoiala si nici nu vad ce se întâmplă cu adevărat în lumea din jurul lor.

În contrast cu acestia, oamenii care mananca alimente sanatoase - cu toate elementele nutritive încă intacte, care întăresc sănătatea - încep să-si trezească mintea şi spiritul. In timp, ei încep să pună în discuţie lumea din jurul lor şi sa fie preocupati de subiecte cum ar fi comunitatea, natura, etica, filosofia şi imaginea de ansamblu a lucrurilor care se intampla in lume. Ei devin "conştienti" şi pot începe sa vada realitatea.

Acesta, desigur, este un pericol imens pentru cei care conduc societatea noastra bazata pe consum deoarece consumul e bazat si alimentat de ignoranţă combinată cu sugestibilitate.

Pentru ca oamenii să cumpere orbeşte alimente, medicamente, asigurări de sănătate şi bunuri de larg consum, e nevoie ca funcţiile superioare ale creierului lor sa fie amortite, blocate. Preparatele nesanatoase, pline de substanţe chimice toxice reusesc sa faca asta cu succes.

De ce credeti ca alimentele procesate rămân in componenta de baza a meselor oferite in scolile publice, spitale şi închisori? Aceste alimente dezactiveaza constiinta şi ii mentine pe oamenii axati pe tot ce se serveste: TV, violenţa, frica, sport, sex şi aşa mai departe.

Dar viaţa ca zombie este, într-un fel, destul de "normala" în societatea de astăzi, deoarece atât de mulţi oameni o traiesc.

Dacă doriţi să fiti creativi si sa urmaţi exemplul experţilor în domeniul sănătăţii, care continua sa inventeze noi boli şi afecţiuni fictive, verificati popularul motor de cautare a bolilor inventate, unde va puteti inventa propria dvs. boala cu un simplu clic de buton! Il veţi găsi la:
http://www.naturaln ews.com/disease- mongering- engine.asp

Un comentariu:

  1. Este clar ca exista interese materiale imense in industria alimentara si farmaceutica - ei doresc sa mancam porcarii ca apoi sa ne imbolnavim , deci sa consumam ceea ce ei arunca pe piata.Este important sa ne hranim sanatos - atat cat putem- si sa ne completam dieta cu suplimente nutritive naturale , fiecare in masura in care crede ca are -sau nu - nevoie.

    RăspundețiȘtergere